Monday, June 23, 2014

Journey to Langkawi -2nd day - Part 2

Masih hari kedua...lepas naik cable car yg menakotkan,kami ke Crocodile Farm. Senang saja rupanya jalan di Langkawi ni.. dengan maps dan Waze kami senang ke sana ke mari tanpa rasa takot sesat..hehe..lagipun kebanyakan jalannya ada connection antara satu sama lain..means banyak jalan nak ke sesuatu destinasi..memang mudah..hubby pun drive dengan confidentnya... hehehe... okeh bila dah sampai di Crocodile Farm bermula  lg sesi bergambar...hahaha..sila jangan muntah... kikikiki

Qisya rasmikan dulu topi yg saya beli di Oriental Village td..huhuh

special pose...hehehe


replika bapak besar punya buaya...mak aiiii
Paling best kat sini time bagi makan buaya... qisya ketawa terbahak2 bila nampak buaya terkam makanan...huhuh... seronok betul dia... heheh..masa diaorang bg makan time tu baru pukul 115petang..so dapatla tengok kerakusan reptilia ni membaham ikan..huhuhu



Cuaca makin panas, so lepas puas tgk buaya kami menuju plak ke destinasi seterusnya.. melawat Makam Mahsuri..pun senang jer nk cari jalan ke sini.Sebelum tu singgah dulu di Pantai Pasir Hitam..makan2 dan shopping2 cenderahati.. paling banyak beli tshirt kat situ.. lepas tu kami terus ke Perkampungan Mahsuri.. Bayaran masuk rm7 seorang. bermula dengan lawatan ke dalam mini muzium sehinggalah kami jumpa Makam Mahsuri...



On da way ke rumah Mahsuri yang dah makin cantik..

Qisya hepi sokmo..haahahaha


Achik ika dan potret Mahsuri


Last sekali di Telaga Mahsuri... puas bergambar cari plak cenderahati kat kedai2 di situ...huhu... dah mula rasa penat berjalan..tp banyak lg tempat yang belum dijelajahi..memang xsempat ronda satu pulau kalo setakat sehari dua ni..huhuhu

~jojoe~

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!