Sunday, June 22, 2014

Journey to Langkawi -2nd day

Assalam..
Hari kedua di Langkawi.. selepas malam semalam saya berharap hari ini lebih indah..heheeh... so, pagi tu kami breakfast dulu... dapat breakfast percuma di kafeteria sini. so..kenyangkan dulu perut sebelum travel. chewaaahhhh..
Qisya pun sibuk nak makan time ni..makan susu jerlah yer sayang..hehehe


dua beradik ni dah mcm kembar dah..hahaha
qisya sronok nak berjalan2...hehehe
 Lepas perut kenyang,  kami mula bergerak ke destinasi pertama iaitu ke Gunung Mat Chencang... suami saya dah xsabar nak  naik cable car...hehehe.. manusia xpayah cakapla..memang ramai gila..tambah2 time cuti sekolah mcm ni... memang jenuh beratur...
huhuh... mujur qisya xmeragam time tu... hehehe...
muka qisya mcm boring jer tunggu abah beli tiket..hehehe
Harga naik kreta kabel RM15seorang dewasa..dengan syarat tunjuk jer myKad.. kira murahla compare masuk UnderwaterWorld yang menyakitkan hati tu..huhuhu.. Lepas beli tiket beratur plak nak naik kreta kabel..mak aaiii...ramai dah rupanya org kat atas.. 
qisya anak yg baik..xmeragam masa tunggu turn...cuma mintak susu jer..hehehe
dalam setengah berjaya jugak naik... huhu.. tercapai jugak impian suami nak naik kereta kabel ni..ikutkan saya memang xteruja pun..takot adala...gayat gila... tambah2 masa bergoyang kat atas tu..rasa mcm nyawa kat hujung tanduk ja..rasa tobat xnak naik dah..

permandangan dari atas.. xjelas sangat sebab kabus tebal.

family potrait..hehehe
achik ika yang ayu..hehehe
masa ni kabus dah hilang.. SubhanaAllah..cantik betul permandangan..
sebenarnya masa kami g sana ada satu kawasan kat atas tu yang ditutup..so terpaksa lawat mana yg ada saja... bila dah puas hirup udara nyaman kat atas, it's time to go down..huhu..sekali lagi kena naik cable car..huhu... menakotkn jer...


qisya paling cool.. best ajer dia merenung ke bawah...kecik lg..manala nak tahu apa ertinya takot...huhu



aksi qisya dalam cable car...braninya ko nak oiii....ibu dah terketar2 lutut dah..huhuhu




dah sampai bawah..yeyyy...cuci mata melihat permandangan di Oriental Village kat bawah tu... memang cantik!! sempat jugakla beli sedikit souvenier kat kedai2 situ...hehehe




duck tour...xsempat naik...malas sebenarnya..hehehe

Bye2 Oriental Village...panjang umur jumpa lagi.. okeh..next destination... Crocodile Farm.. Jom!!!

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!