Thursday, July 3, 2014

Journey to langkawi- last day

ingatkan dah abis cerita sal langkawi...rupanya tertinggal episod akhir..hahahah..Finally... 8 Jun adalah hari terakhir di langkawi.. Mulakan dulu dengan sarapan pagi..huhu...nyummmm



makan kenyang2..qisya tgk ajer..hehehe
Feri kami pukul 4 petang..so..masih ada banyak lg masa untuk shopping coklat..hehehe...sebelum bertolak dari chalet, kami bergambar kenangan dulu di tepi pantai chenang yg memang cantik dan bersih..saya pasti rindukan keindahan pantai dan ketenangan bila dengar bunyi ombaknya... In sha Allah..panjang umur kami akan jejakkan lg kaki ke pantai ni... 


achik ika ygmcm model..cunn!!




hepinya qisya bercanda di tepian pantai dgn abah....kkikiki
Sempat lg suami ambil gambar chalet...dulu masa mula2 tempah kami minta seaview..tp memandangkan dh full terpaksa ambik garden view...xdela garden sgt..huhuhu...


ika di depan bilik kami.. bilik untuk 3org
Lepas check out kami menuju ke pekan kuan..motip?of course la nk bergambar dgn helang besar..hahaha...xcukup syarat kalo dtg langkawi tak pergi dataran Lang... Masa tu kul 10,,so..xdalah panas sgt...dptla bergambar skejap di situ.
cantikkan view kat sini?


dataran helang yang tersergam indah..










love this pic..hehehe


cantikkan gambar ni... heheh


Lepas tu, terus pergi jumpa sahabat suami yg kerja d langkawi...mr. Adam..hehehe...

qisya dan uncle adam..hehehe
Adam temankan kami shopping coklat..memula pergi kompleks haji ismail yg terkenal...tp..mak aiii..mahal plak coklatnya kalo nk compare dengan kedai bebas cukai sebelah underwaterworld...



selepas mencongak masa bagai, kami balik ke pantai chenang..hahahaha... Punya nk jimat.. Yelah... Kalo dah beza rm5 satu barang... Kalo beli 5 dah beza rm25...mahunya xpatah balik sana... Lgpun minyak dalam kreta sewa banyak..dan hanya 15minit perjalanan...so...balikla kami ke underwaterworld utk shopping coklat..kikiki
Puas shoping makan2 Kami kembali ke kuah..hantar adam n kreta sewa..lepas tu tunggu feri jer... Feri kami yg spatutnya kul4 datang jam 5..so melepak jelah kami kat jeti smbil cuci mata.

Pengalaman pulang atas feri kali ni agak mencabar..mana taknya..qisya poo poo plak..dahla ombak bergelora time tu..,memang dah mcm org mabuk saya dan ika bawa qisya ke toilet..punyala jauh..huhu..masa cuci n tukar pampers lg mencabar...aduiii..pening betul time tu..mujur xmuntah ja..huwaaa.... Bila ingat balik rasa lawak plak...hahaahaha

Alhamdulillah...sampai di jeti kuala perlis dengan selamat jam 6..suami jalan ambil kereta dan kami tunggu jer di jeti... Lepas tu off back to kedah... Alhamdulillah..kul 9 selamat sampai.. :)

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!