Friday, October 24, 2014

mummy ada

Ini adalah chief pengapit saya dulu..miss adawiyah...sekarang merangkap juga mummy ada utk qisya... hehehe..baru2 ni ada wat reunion sat... kasi chance qisya bermesraan dengan mummy ada..hehehe..memula qisya nangis...dh lama skit baru ok..hehehe....
Time ni qisya dah ngan ngan mummy ada...hahaha
Sambil2 jumpa tu sambil makan... mummy ada ada bawa puding laici roti...bukan untuk qisya tau. Tp utk ibunya..hahaha...

Puding roti mummy ada yg nyummm.
Sempat jugak goreng kuewtiow utk mummy ada... hehehe....
Lama jugak mummy ada lepak ngan qisya..maklumla..jarang2 jumpa... pasni mummy ada dh nak balik keja kat alor star... lambat lg la nk jumpa qisya yer...hehehe...

Ni aktiviti qisya sbelum mummy ada sampai...abis dipunggahnya novel and vcd korea kesayangan ibu...uwaaa....
~jojoe~

Thursday, October 23, 2014

Burger Warung Kuning

Hari Rabu (22/10) saya dan family ke warung Kuning ni.. di Kota Kuala Muda.Tujuannya semata-mata nak merasa burger bertingkat2 dengan air gunung berapi ni.. hehehe... dah lama mengidam..aritu masa ke Pantai Merdeka plan nak makan sini tapi kedai tutup aritu.. huhuhu... akhirnya dapat juga merasa menu yang menjadi bualan ramai neh..heehehe
ni la air gunung berapi... manisssss


burger 3 tingkat... saya share dengan suami..memang xabis kalo makan sorang...


nasi goreng udang yang boleh tahan sedapnya...hehehe
Yang bestnya malam tu, meja kami yang paling havoc dengan riuh rendahnya..hahaha...mcm2 bunyi kedengaran..suara bebudak kecik yang kelaparan.. dengan qisya yang meragam..naufal yang kelaparan... mia yang buat perangai...memang bising gila..hahaha...mesti stress pelanggan kat meja lain..hahahah
adik saya dan bakal ehem2... cepat2 kawen yer yang... xsabar nak makan nasi minyak neh....

qisya bersama maklang dan sepupunya hafiz dan maisarah
Apapun.. memang puas makan kat situ.. for note air tu cuma rm2.50 and burger baru rm8 yer.. memang murah... dan sedap...sapa2 yang teringin tu sila2 ler menjamu selera kat sana yer...hihihih
~jojoe~

Tuesday, October 21, 2014

buah hati saya

Qisya dah nak masuk 10 bulan next week... sekejap jer anak ibu dh makin membesar..
 rindu sgt bila pergi kerja...teringat senyuman dan gelak tawa qisya masa saya jemput dia di rumah pengasuh..qisya pun dah pandai jeles skrang...bila saya dukung anak sepupu marah betul dia... nangis2 minta dukung sama...heheh...
 nakalnya bukan main... garang pula tu..jgnla pandai2 nk rampas mainan dia..konpem mengamuk...hahah...

garang mcm ibu..mayb masa dlm perut dh terbiasa dengar ibu mengamuk dlm kelas..hahaha....
Saya memang xajar dia main ipad dan handphone .tp ada time terlepas jugak... hahah.. kalo dapat mesti susah nak lepas...sampai saya marah2.."qisya..this is mine..play yours..."haha... mcm dia faham... tp geram juga..mainan banyak tp mau juga barang ibu n abah ..pastu..memang dh jadi tabiat bdiri ketuk tv...adoiii...

nak senyapkan dia senang jer...bg dengar azan... sure diam... sampai saya rakam dlm ipad...
Abah buli qisya pakai songkok..hehehe
terus leka tgk azan... good girl... heheh


~jojoe~

Sunday, October 19, 2014

Majalah sekolah

Maseh dalam proses menyiapkan majalah sekolah..rehat jap.hehehe.. selesai saja buat post mortem and analisis item peperiksaan percubaan SPM saya mula bertapa untuk siapkan majalah sekolah tahun ni... tp bertapa kat sekolah jer lah... nk buat kat umah jangan mimpi la... konpem anak dara tu nak join sekali..hahaha... buatnya ditampar skrin laptop ibu sampai pecah sapa nak jawab...hahahaha




sekarang ni masih mengedit dan sedang cuba siapkan sebelum hujung bulan ni...huhu..semoga dpermudahkan...amin...

~jojoe~

Saturday, October 18, 2014

salam aidiladha 2014

Walaupun dah berlalu..masih boleh kot nk ucap selamat hari raya haji..Maaf zahir batin kat sapa2 yg ada terasa hati dengan saya dan keluarga saya... Raya haji tahun ni memang best sebab ada QISYA..hehehe... walaupun anak ibu wat perangai or meragam ibu tetap seronok.. tambah2 bila baju raya kita sama..hehehe... 2 pasang baju kurung yang sedondon gitu... Ini baju raya pertama Qisya.. hehehe..berbaju kurung anak ibu...
Pagi-pagi raya kami ke rumah mak saya dulu...bawa Qisya main-main ngan sepupu dia neh... pastu bawak g jalan-jalan rumah mak-mak saudara sebelah rumah..hehehe...
Qisya dengan nawfal and mia...

Qisya dengan Alisya..anak sepuppu saya.. hehehe

Qisya dan ibu..berselfie dengan ibu dalam kereta
Lepas puas beraya kat kampung kami melawat tok di tawar..pastu terus ke sp , rumah pak mentua saya... lepas tu terus ke Yan and merbok.soknya plak makan kenduri..hehehe.xda benda nk cerita sgt pun.. motip..cuma nk tunjuk gambar neh... sedondon lagi ngan qisya...ewaahhhhh..hahahaha

Qisya kepanasan... minta tukar pampers..hahahaha
~jojoe~

Sunday, October 12, 2014

Qisya dan Firas


Inilah boyfren qisya...hahaha...comei x... ekceli post ni dh lama nk tulis..tp terbz dengan keja yg melambak2..huhu..alasan malas update blog..kikik...tp betul la...memang dekat2 hujung tahun memang sibuk uruskan budak...huhu... citer ni blaku lepas raya aritu...bukan raya haji. .raya puasa okeh...hahaha...dah bersawang dah ... 


 Anak teruna ni anak kawan saya,adibah..saya kenal dib sebab satu wad masa bsalin aritu... firas lahir awal sehari dari qisya...so,selama 2 hari kami bersama2 dalam wad..sama2 keluar wad..heheh.. kiranya firas adalah kawan pertama qisya..
so, beberapa hari lepas raya, ibunya bawa firas melawat qisya selepas hampir 8bulan xberjumpa... kira reunion ler ni..hahaha

seronok dua2 main walker qisya,,hehehehe
alololo... eksyen bebenor muka qisya,,hahahha



semoga bff selamanya ye nak..hehehe....

~jojoe~

Monday, October 6, 2014

qisya dan selfie

Budak ni dah banyak akal skarang..gigi pun dh naik 2batang...aritu susah hati sbb qisya xnk makan..nasi langsung xnak.Malam plak meragam..perut kembung sebab lapar..mati akal jugak saya pikir...penat masak tp dia xnk makan... rupanya nak naik gigi lg sebatang...hehehe...
muka serius budak bambam..hehehe
Lepas ja naik gg baru qisya mau makan..so, sekarang saya bekalkan dia sup sayur +udang or ayam dan buah-buahan ke rumah pengasuh... dia pun dah makin aktif...

selfie dalam kereta... dah kuat meragam..huhu

tayang gigi 2 batang nya...

sibuk nk pegang phone... mcm berselfie sendiri..hehehehe
aktiviti ganasnya sekarang.. memunggah semua koleksi VCD saya..huwaaaa...

aksi seksi... pantang buka tv..konpem nk pegi bergayut situ..sampai terpaksa tutup tv tu..huhuhu..
inilah aksi Qisya sekarang bila dah 9 bulan ni.. 2minggu lagi genap 10bulan..xsabar nak tgk dia berjalan... hahaha... merangkak pun bukan main laju sekarang.. jenuh mengejar..hahah...

IKLAN LAGI!