Wednesday, November 5, 2014

sehari di penang

salam.. hehehe... cerita basi awal bulan ni.. berkesempatan menyambut besday anak buah kesayangan saya yang e-3, Mia... tahun ni special skit...kami sambut sambil makan angin di Pulau Pinang..buat kelainan sikit tahun ni.. bawa qisya jalan2 sama kat sana...
so kami decide berkelah jer kat Taman Belia.. suami saya membesar di Penang.. jadi dia tahula tempat tu... memang tempat dia main masa kecil... sampai kat sana orang dah ramai..so tempat agak tehad... kami pilih makan kat open swimming pool untuk budak2... anak2 buah saya memang hepi giler tengok kolam renang kat situ.. tak sabar3 nak terjun..tp kenala potong kek dulu..hehehehe
layan pic dulu la...hahaha...(amaran keras... gambar terlalu banyak..kalo boring sila skip..hahah)
kek besday rainbow mia yang sedap giler..


kek FROZEN kak yang dabooommmm....!!
hepinya kakak dapat ponteng kek...


kek rainbow yang sangat sedap...nyum... order dari org yang sama buat kek adik nawfal aritu..





tu diaaa..sekali ngan pak2 berendam sama..hahaha
h
hepi benor qisya main air dengan abahnya.
lepas puas mandi manda and makan, kami terus packing menuju ke taman permainan kat situ..memang best and puas main budak2 neh... mak pak xbest takpa,, yang penting anak2 enjoy.. hehehe









puas main kami bergerak ke Tanjong Tokong... adik saya nak shopping baju katanya... memanng banyak kedai kat situ..tapi mak aiii..nk mendaki tu yang letih..makin lama makin tinggi..huhuhu... 

destinasi kami yang terakhir petang tu ialah melawat Toy Museum  di Batu Feringgi.. nak sangat jalan2 kan..haaaa..jalan puas2... masuk museum ni kena bayarr RM15 utk dewasa..kanak-kanak rm10... tp memang xberbaloi la... patutnya budak2 bawah 12 tahun xpayahlah kena bayar... kesian bebudak tu..bukan tau apa.. paling teruk bila mia nangis sebab takot tengok ada antara patung tu yang agak mengerikan..hahahaha... kesian betul.. okeh, part yang agak best pun time tersempak dengan Ariel AF.. dapatla diaorang bergambar..saya tukang ambik gambar jer..hehehe.. 





jom tgk apa yang menarik dalam museum neh,... (amaran lagi... banyak gambar jugak ni...sila jangan muntah)hahahah



drama king betul bakal adik ipar saya ni..hahahahah




















patung dari feveret filem "CHUCKYYYY"

kesimpulannya ..memang best family trip neh... espcially for kids la..hahahahah

2 comments:

  1. salam sis...maaf bertanya kat mana oder kek frozen tu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh.. order dengan kawan..dia buat jualan homemade cake di SP.. kalo nak tengok fb dia ni dia punya alamat...

      https://www.facebook.com/fizacakehouse?fref=ts

      Delete

bling bling

IKLAN LAGI!