Saturday, November 28, 2015

my baby

Aktiviti hari ni ..bawa qisya beli barang rumah..masa singgah beli kain utk buat bju kurung..ini aktiviti 2 branak ni dlm kereta...selfie..hahaha


Next month qisya akan genap 2tahun..kejapnya masa berlalu..rasa mcm baru jer rasa gerakannya dlm perut dulu..huhu..love u baby...
~jojoe~

Wednesday, November 25, 2015

Hari ini..

Assalam..

lamanya xmenulis kat sini...kesibukan yang melampau.. kat rumah memang xda peluang buka laptop sekarang.. anak dara saya yang makin membesar tu(next month cukup 2tahun) memang pantang tgk gadget.semua dia nak tgk...mula2 memang nak tengok,lepas tu menekan itu ini...
hehehe...sebenarnya banyak peristiwa yg saya dah jarang coret kat sini,dah basi pun... tgkla kalo ada kesempatan saya akan menulis lg,.. lapun cuti sekolah dah bermula hari tu ... tapi hari ni saya masih lagi kat sekolah..hari ni saya bertugas untuk SPM.. hari ni juga pelajar2 saya sedang bertarung dengan kertas Peperiksaan Sains SPM... pagi tadi Paper 1 (800-915 am)... so, sekarang kertas 2 bermula pukul 10 tadi... kemarin our last tusyen.. so..kita dah usaha..doa..tawakal dan akhirnya kita akan redha.. Semoga anak murid saya berjaya menjawab soalan dengan cemerlang.. amin...
okla.. tu saja coretan saya hari ni... jumpa lagi.. assalam...

~jojoe~

Thursday, September 3, 2015

Bubble time!

Salam..

Cuti Merdeka baru2 ni saya dgn suami spend time untuk qisya...Sesekali bawa qisya dan sepupunya main bubble di Bandar Perdana SP... memang ramai manusia situ...maklumla cuti umum..lagipun tempatnya luas dan sesuai untuk beriadah bersama family.. Adik saya dan encik tunangnya pun join sekaki..tolong mengasuh..,hehehe

Pak ngah dengan mia and nawfal
 It's buble time..suka betul budak2 neh main buih,,especially qisya dan nawfal..sampai terkejar2..haha...



kesian dua beradik neh..ibu n abahnya kerja..


qisya di usya oleh nawfal..hahaha



mcm best ja encik suami main..heheh

ni gambar masa on da way.. stress jer masing2...hahahah



suka tengok nawfal gelak.. sukernya dia..hehehehe.. qisya pun hepi..





okey...tu ajer...xleh nak crita banyak.skarang ni sibuk buat analisis trial exam budak2..pening2... 

Thursday, August 20, 2015

Film Review: Pixels

Assalam..

Baru2 ni dating ngan hubby tengok wayang... Qisya tinggal dengan maksunya..hahah... bakal pengantin kena blatih jaga anak ,,ye tak...hahaha....rasanya macam dah lama x review movie yang saya tonton.. tiba2 plak terasa nk review filem nih.. PIXELS..



Apa yang menariknya pasal movie ni.. 1st sekali mestila sebab pelakonnya.. adam sandler.. saya minat lakonan dia ni... citer2 komedi dia memang best2..mcm filem blended... waterboy... banyak lg movie best2..

Filem ni memang mengingatkan saya pada zaman kanak2 remaja saya dulu.. masa game arcade mcm PACMAN tengah hot..heheh... memang best main time tu...Filem komedi sci-fi 3D barat ni merupakan film yang mengisahkan  tentang alien yang salah tafsir mengenai video game Arcade klasik sebagai deklarasi perang bumi kepada mereka.


So,.. alien2 ni pun melakukan penyerangan terhadap bumi dengan menggunakan video game. Presiden Will Cooper ( Kevin James ) meminta bantuan daripada bff nya sejak kecil bernama Sam Brenner ( Adam Sandler ).

Sam adalah juara video game pada tahun 1980. Sam pun menggunakan kepakarannya bermain video game  dengan memimpin sebuah team video game klasik untuk melawan dan mengalahkan alien dan menyelamatkan bumi.




Mcm xlogik..tp bestla tengok... hehehe...bolehla bawak anak2 tengok game zaman dulu-duluan... :)

Ok.. sebab filem ni buat saya gelak besar,.. saya bagi 4 bintang.. :-)

~jojoe~

Tuesday, August 4, 2015

Salam Aidilfitri 2015

Assalam.. Rasanya belum terlambat saya mengucapkan selamat hari raya untuk semua muslimin dan muslimat di luar sana. walaupun dah hampir 3 minggu kita meraikan hari yang mulia ni.Raya tahun ni sederhana saja sambutan saya.. banyak lebihkan Qisya.. heheh.. suka tgk dia pakai baju baru... tp yang xbest tu bila dia kuat meragam and xsporting time minta bgambar... huhuhu.. so xbanyak gambar raya dia.. yang mana ada sajala..huhuhu





Selamat hari raya... Qisya bersama abah, makcik ika n paksu awie...

hari raya pertama kami beraya di sebelah suami di Yan dan Merbok. Tp malam raya tu lepak rumah mak saya dulu.. salam2 dan beraya siap2... raya petama xdapat jumpa.. sob..sob.sedih..... raya ke dua baru buat open house kat rumah..pagi raya kedua tu pergi ziarah kubur arwah ayah dulu... 1st time bawa qisya p situ..tahun lepas qisya kecik lagi..tahun ni baru dia dapat pergi kubur arwah tokwan yang dah 4 tahun tinggalkan kami.. sekejapnya masa berlalu... rindu sangat kat ayah.. xdapat ayah tengok anak saya...  ermmm... :-(
lepas singgah rumah mak kejap baru saya balik masak2 untuk open house.. on time siap,, anak murid saya datang..lepas tu kawan2 suami..yang best tu bila semua dah balik baru saya tegur suami xsnap gambar. hahaha... so, yg ada pun suami ambil dari wechat kawan dia..so, layan jelah... menu saya ari tu laksaa,, nasi tomato n kuih muih..pun suami xsempat snap..hahaha..
nasi tomato..hehehe

apapun, yg paling best and ramah hari tu adalah anak dara saya..suka betul dia dapat duit raya.. heheh... raya ketiga saya dan suami ke rumah adik saya .. dia buat makan2 n sambut birthday anak lelaki dia... adik lelaki sayapun tumpang sambut hari lahir dia yg jatuh pada 10Julai aritu.. so..dapatla kami makan 2 biji ari tu.. nyummm....

 kek-kek yang nyummmmmmmmmm...




lepas kenyang, saya dan suami mula bertolak ke Yan sekali lagi...nk temukan qisya dengan spupu dan tok2 saudara sebelah suami.Raya petama hari tu ramai yang belum balik ke kampong..

Raya ke empat, lepak seharian kat umah mak.. ada tahlil dan jamuan raya.. memang open house betul hari tu... hehehe...

Raya kelima dating ngan suami tengok filem ANTMAN.. hahaha.. sempat lg kan.. Qisya saya tinggal beraya dengan pengasuh sekejap..lgpun esok dah keja..lagipun dah lama rasanya xdating berdua... seb baik Qisya sporting..hahahaha.... ok..tu jelah kisah raya saya dan keluarga tahun ni...

"SELAMAT HARI RAYA"..'MAAF ZAHIR BATIN'

~jojoe~

Sunday, July 5, 2015

Museum 3D ART Penang

Baru-baru ni.. seminggu sebelum puasa saya, suami dan Qisya ke Penang.. Jalan-jalan..abahnya teringin nak mandi laut katanya...hahah.. so, kami ke Batu Feringgi..bawa Qisya main air dan pasir..last saya datang sini masa tengah ngandungkan qisya 2 tahun lepas...xbanyak yang berubah...
Ombak dan pasirnya maseh seperti dulu.. manusia yang paling hepi time ni tentula Qisya.. suka benar dia main ombak dan pasir.. heheh
 muka hepi budak xda kawan nak main...last2 main ngan abah jer..hahahahha
 abah ingatkan qisya takot air...sekali nak terpa masuk laut..jenuh ligan...hahahahhahahah

Lepas puas lepas situ kami ke Padang Kota..dekat-dekat situ ada museum 3D art yang baru buka.. masalahnya parking jer kat situ..sesak betul..so terpaksa la parking jauh..sambil2 bergambar dengan street art  yang femes kat sini..tp xsempatpun pusing abis..hahaha,,




apa tengok2..hhahaahah

sampai kat museum tunggu family belah suami saya sampai.. tokwan qisya.. pak ngah , makcik and paksu Qisya...ada dua museum kat situ..kami masuk satu jer memandangkan hari dah nak petang.. Bayaran masuk untuk dewasa rm28 ke rm25 mcm tu..xingat..sebab suami yang bayarkan...
Kat dalam macam-macam 3D art yang bleh jumpa..cuma xbanyak sangat... mayb sebab baru buka kan.. so.. layan pic je lah kan...heheh ( ketarala..malas tulis blog.hahaha).

Qisya minum kopi dengan MB Penang, Paksu awie n pak ngah shamim..


anak dara ni duk menari atas beca sementara tunggu yang lain-lain try virtual ride kat komputer..









paling suka pic neh..hehehe







pak mentua saya mengecil..adik ipar saya mmbesar..heheheheh
 

GIANT daddy n daughter..hahahaha



Ok..tu jer..skarang dalam perancangan nak bawak budak kelab majalah p lawat situ..harap2 bila masuk kali ke dua ada banyak lg penambahbaikan ...ok..salam...

~jojoe~

IKLAN LAGI!