Friday, March 6, 2015

a day in tambun!

Pada 4 dan 5 disember tahun lepas..tahun lepas??? mak aiii..cerita basi lagi..hahaha...apa boleh buat..redha jerlah kan...huhuh..dah itu kebenarannya..kesibukan melayan qisya dengan kerja sekolah yang bertimbun kadang-kadang buat saya lupa kewujudan blog ni..lagipun blog ni tak ada pembaca tetap...hanya sekadar diari sebagai kenangan..kalo ada yang sudi baca dan komen terima kasih banyak2... 
untuk entry ni,mcm biasa..banyak gambar...hehehe...biasala, dah pergi jalan-jalan mesti semuanya nak diabadikan dalam bentuk gambar kan... cerita ni masa saya dan keluarga ke Perak.. satu tempat yang wajib kami pergi ialah LOST WORLD OF TAMBUN... kebetulan paksu dan maksu saya tinggal di ipoh... jadi penginapan adalah percuma..hehehe...jom layan gambar jelah kan.. heheheh




 acara wajib.. bergambar di depan entrance... hehehe..memandangkan masa tu cuti sekolah, memang ramaila pengunjung... saya beli tiket melalui kawan..so dapatla masuk dengan harga RM30 seorang... untungla RM20..hehehehe..
family adik saya.. yang baju merah tu anak adik perempuan saya yang xdapat join sebab kerja,,,



 Sesi berdonkey Qisya..langsung tak takot..seronok dia panjat belakang tu..hehehehe.. pastu sesi bergambar2 sebelum basah...



 Lepas tu faham-faham je lah kan...bila dah jumpa air..hehehe...memang seronok habis..pak-pak budak pun terlebih enjoy..hehehe




Qisya belajar berenang dengan abah yer..heheheh






 Hepinya qisya main air... lepas tu turn para bapak plak main mainan air yang ada situ... sambil berjalan keliling theme park ni..




suami teringin nak berjalan dalam ni...tapi xkesampaian ...sebab  nak tolak walker qisya..heheheh




 Gambar seterusnya ialah masa di PETTING ZOO...walaupun xbanyak sgt binatang sini tpi enjoy jugakla... terutamanya masa tgk merak kembang ekor...masing2 jadi peraq... hahaha

 tengok ulau melingkau atas pagau...hahaha







part best... burung buat sarang atas kepala...hehehe





 tengok harimau..aummm.... naseb baik tak terlepas time kami pergi haritu..kalo tak maunya panik abis...huhuhu


 Lepas ronda masa untuk bermain lagi..heheh...tp untuk bapak2 dan ibu2 saja ler....






 Lepas tu sambung main air lagi.. dah nama water theme park kan...selagi boleh main air...main jelah..jangan xnak balik sudah..ye tak???






Lama jugala kami berjimba kat situ..sampai naik pucat main air..apapun, memang best kalo pergi situ dengan family... pasni pergi lagi yer...:)

~jojoe~

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!