Thursday, August 20, 2015

Film Review: Pixels

Assalam..

Baru2 ni dating ngan hubby tengok wayang... Qisya tinggal dengan maksunya..hahah... bakal pengantin kena blatih jaga anak ,,ye tak...hahaha....rasanya macam dah lama x review movie yang saya tonton.. tiba2 plak terasa nk review filem nih.. PIXELS..



Apa yang menariknya pasal movie ni.. 1st sekali mestila sebab pelakonnya.. adam sandler.. saya minat lakonan dia ni... citer2 komedi dia memang best2..mcm filem blended... waterboy... banyak lg movie best2..

Filem ni memang mengingatkan saya pada zaman kanak2 remaja saya dulu.. masa game arcade mcm PACMAN tengah hot..heheh... memang best main time tu...Filem komedi sci-fi 3D barat ni merupakan film yang mengisahkan  tentang alien yang salah tafsir mengenai video game Arcade klasik sebagai deklarasi perang bumi kepada mereka.


So,.. alien2 ni pun melakukan penyerangan terhadap bumi dengan menggunakan video game. Presiden Will Cooper ( Kevin James ) meminta bantuan daripada bff nya sejak kecil bernama Sam Brenner ( Adam Sandler ).

Sam adalah juara video game pada tahun 1980. Sam pun menggunakan kepakarannya bermain video game  dengan memimpin sebuah team video game klasik untuk melawan dan mengalahkan alien dan menyelamatkan bumi.




Mcm xlogik..tp bestla tengok... hehehe...bolehla bawak anak2 tengok game zaman dulu-duluan... :)

Ok.. sebab filem ni buat saya gelak besar,.. saya bagi 4 bintang.. :-)

~jojoe~

Tuesday, August 4, 2015

Salam Aidilfitri 2015

Assalam.. Rasanya belum terlambat saya mengucapkan selamat hari raya untuk semua muslimin dan muslimat di luar sana. walaupun dah hampir 3 minggu kita meraikan hari yang mulia ni.Raya tahun ni sederhana saja sambutan saya.. banyak lebihkan Qisya.. heheh.. suka tgk dia pakai baju baru... tp yang xbest tu bila dia kuat meragam and xsporting time minta bgambar... huhuhu.. so xbanyak gambar raya dia.. yang mana ada sajala..huhuhu





Selamat hari raya... Qisya bersama abah, makcik ika n paksu awie...

hari raya pertama kami beraya di sebelah suami di Yan dan Merbok. Tp malam raya tu lepak rumah mak saya dulu.. salam2 dan beraya siap2... raya petama xdapat jumpa.. sob..sob.sedih..... raya ke dua baru buat open house kat rumah..pagi raya kedua tu pergi ziarah kubur arwah ayah dulu... 1st time bawa qisya p situ..tahun lepas qisya kecik lagi..tahun ni baru dia dapat pergi kubur arwah tokwan yang dah 4 tahun tinggalkan kami.. sekejapnya masa berlalu... rindu sangat kat ayah.. xdapat ayah tengok anak saya...  ermmm... :-(
lepas singgah rumah mak kejap baru saya balik masak2 untuk open house.. on time siap,, anak murid saya datang..lepas tu kawan2 suami..yang best tu bila semua dah balik baru saya tegur suami xsnap gambar. hahaha... so, yg ada pun suami ambil dari wechat kawan dia..so, layan jelah... menu saya ari tu laksaa,, nasi tomato n kuih muih..pun suami xsempat snap..hahaha..
nasi tomato..hehehe

apapun, yg paling best and ramah hari tu adalah anak dara saya..suka betul dia dapat duit raya.. heheh... raya ketiga saya dan suami ke rumah adik saya .. dia buat makan2 n sambut birthday anak lelaki dia... adik lelaki sayapun tumpang sambut hari lahir dia yg jatuh pada 10Julai aritu.. so..dapatla kami makan 2 biji ari tu.. nyummm....

 kek-kek yang nyummmmmmmmmm...




lepas kenyang, saya dan suami mula bertolak ke Yan sekali lagi...nk temukan qisya dengan spupu dan tok2 saudara sebelah suami.Raya petama hari tu ramai yang belum balik ke kampong..

Raya ke empat, lepak seharian kat umah mak.. ada tahlil dan jamuan raya.. memang open house betul hari tu... hehehe...

Raya kelima dating ngan suami tengok filem ANTMAN.. hahaha.. sempat lg kan.. Qisya saya tinggal beraya dengan pengasuh sekejap..lgpun esok dah keja..lagipun dah lama rasanya xdating berdua... seb baik Qisya sporting..hahahaha.... ok..tu jelah kisah raya saya dan keluarga tahun ni...

"SELAMAT HARI RAYA"..'MAAF ZAHIR BATIN'

~jojoe~

IKLAN LAGI!