Thursday, August 20, 2015

Film Review: Pixels

Assalam..

Baru2 ni dating ngan hubby tengok wayang... Qisya tinggal dengan maksunya..hahah... bakal pengantin kena blatih jaga anak ,,ye tak...hahaha....rasanya macam dah lama x review movie yang saya tonton.. tiba2 plak terasa nk review filem nih.. PIXELS..



Apa yang menariknya pasal movie ni.. 1st sekali mestila sebab pelakonnya.. adam sandler.. saya minat lakonan dia ni... citer2 komedi dia memang best2..mcm filem blended... waterboy... banyak lg movie best2..

Filem ni memang mengingatkan saya pada zaman kanak2 remaja saya dulu.. masa game arcade mcm PACMAN tengah hot..heheh... memang best main time tu...Filem komedi sci-fi 3D barat ni merupakan film yang mengisahkan  tentang alien yang salah tafsir mengenai video game Arcade klasik sebagai deklarasi perang bumi kepada mereka.


So,.. alien2 ni pun melakukan penyerangan terhadap bumi dengan menggunakan video game. Presiden Will Cooper ( Kevin James ) meminta bantuan daripada bff nya sejak kecil bernama Sam Brenner ( Adam Sandler ).

Sam adalah juara video game pada tahun 1980. Sam pun menggunakan kepakarannya bermain video game  dengan memimpin sebuah team video game klasik untuk melawan dan mengalahkan alien dan menyelamatkan bumi.




Mcm xlogik..tp bestla tengok... hehehe...bolehla bawak anak2 tengok game zaman dulu-duluan... :)

Ok.. sebab filem ni buat saya gelak besar,.. saya bagi 4 bintang.. :-)

~jojoe~

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!