Monday, February 29, 2016

Jalan-jalan with Qisya

Assalam...

tak ada yang lebih membahagiakan selain daripada membawa qisya keluar berjalan2..heheh...riak wajahnya saja dah buat saya dan suami hepi sangat walaupun susah jugak nak control dia... risau juga sebenarnya bila bawa ke sopping compleks ni... mcm2 kes jadi sekarang ni..terutamanya yg melibatkan kanak2 dan esculator.. jadi saya dan suami cukup alert dengan qisya...nauzubillah..semoga anak2 kita sentiasa dilindunginya..
kalo ikotkan setiap gambar ni menunjukkan outing kami yang berbeza hari...tp dah malas nk menulis tp nak juga upload gambar sini saya combine terus semua sekali...hahaha..malas menulis ibumu ini qisya...
ni antara kenangan saya dan suami bersama qisya masa outing time cuti aritu..haha..sebab tu malas nk menulis..semua cerita dah basi... so...let the pictures tell the stories..haha

 ni aksi qisya masa kitaorang g shopping kat ALMA Bukit mertajam.. ngader jer duk atas stroller tu..hahaha.. lepas tu kitaorang ke SP celebrate besday maksu Qisya.. makan-makan di Hotmas Restaurant... sedap... harga pun xda la mahal sgt...
 kek besday adik saya yang ditaja khas oleh encik tunang nya..haha
 pastu masa cuti aritu ada menghadiri majlis kahwin sahabat sekerja dulu tp sekarang Jijah dah berhenti jadi cikgu... Kenduri kahwin ni kat Alor setar..
 Lepas kenduri kami ke Aman jaya Mall...lepak2 situ sambil tengok pameran mainan yg mcm2 ada..huhuhu..rasa mcm kat Muzium mainan pun ada ni..hehe
 Of coz insan yang paling hepi bila dibawa berjalan adalah Qisya dan Doraemon..hahahaha

ok..itu jer...pos ni lebih kepada mengabadikan kenangan jer..cuci mata tengok gambar jer...

~jojoe~

Sunday, February 21, 2016

Pesta penang 2015

Assalam...
* AMARAN: KISAH INI SUDAH BASI...HEHEHE


Rasanya dah dua tahun tak ke pesta penang..acara wajib pulau pinang setiap tahun... Tahun ni bila qisya dah menjangkau 2tahun hubby ajak p... so...memandangkan cuti pun dah nak abis, saya follow jelah... ajak adik n adik ipar sekali.. senang nak mengasuh n kejar qisya yang makin aktif..hehehe..

18.12.2016:  Kami bergerak ke sana pun dah lewat...dalam kul 5 lebeh mcm tu.. sampai pun dah dekat jam 8 memandangkan keadaan jalan yang jammed dan hujan yang turun kat Pulau mutiara tu...Paling best bila suami salah masuk jalan... kena plak jalan duk construction+hujan.. so memang riuh la dalam kreta...dengan qisya plak yg meragam sebab jemu duk dalam kreta..haha..dugaan..dugaan...

Sampai pesta jalan2 jelah..paling xtahan tengok suami dan adik ipar naik benda alah ni..mak aiii..kecut perut tgk... apa yang best sangat tak taula ..huhuh..

walaupun citer ni dah basi.. enjoy jelah tgk gambar yer..hehehe






balik tu dan lagi melantak kat kulim..nak makan kat pesta memang xlah.. saya order nasi goreng cina kat qisya pun dah rm6.. tu pun letak atas pinggan polistren jer..huhu..


~jojoe~

IKLAN LAGI!