Thursday, July 28, 2016

Al-fatihah... sahabatku.

Assalam

maseh kisah lama.. sekadar coretan menggamit kenangan sedih... 12 April 2016, saya dan sekolah kehilangan seorang sahabat dan pendidik yg amat disayangi... Kak Rozana Hazizi ... Perginya seorang kakak yang murah dengan senyuman dan lembut tutur bicara.. masih terngiang suaranya di telinga saya...

Apapun, ajal dan maut di tangan Tuhan. Tak ada sesiapapun yang menduga semua ni akan berlaku..Kak Zana sihat dan aktif mcm org lain.cuma seminggu sebelum pemergiannya arwah sakit di bahagian lutut.. Katanya ada masalah tulang rawan. terpaksa dibedah...saya ingat lg whatsapp terakhir dengan arwah tanya khabar kesihatan dia..

sminggu lepas tu arwah pergi, sedangkan pada waktu paginya saya dan kawan2 duk merancang bila nk melawat dia.rupanya Allah lebih sayangkan dia.. dia pergi mengejut petang Khamis 12 April ...dengarnya disebabkan komplikasi pada jantung. Innalillahhiwainnailaihirajiun.. daripadaNya kita datang kepadaNya kita kembali...sedih melihat anak-anak arwah yang masih kecil.. Semoga keluarga arwah tabah dengan Ujian yang berat ni..

hari ini sudah hampir 4 bulan arwah meninggalkan kami semua.. yang pasti kenangan bersama arwah xmungkin dilupakan.. semoga Arwah tenang dan ditempatkan di kalangan org2 yang beriman.. Amin..


~jojoe~

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!