Thursday, August 10, 2017

Trip to Cameron Highlands

tiba-tiba plak teringat trip ke CH hujung tahun lepas.. masa cuti sekolah..last minit punya plan.. hahaha.. family saya dan family adik saya.. kami berkonvoi ke sana.. last pegi CH rasanya sebelum kawin dulu.. kiranya dekat 4 tahun juga la  tak ke sana.. banyak juga pembaharuannya..

Adala beberapa tempat menarik kami sempat melawat kat sana... hari pertama smpai kami check in dulu di apartment dalam pukul 11 pagi mcm tu.. apartment ni adik saya yg tempah..okla.. ada 3bilik... sesuaila untuk family... cuma condition xbrapa bestla... mayb sbb apartment nampak mcm bngunan lama.. tp okla... sbb bukan nak duk bkurung dlm bilik.. lepas Zohor ja kami dah mula bjalan2 kat sana.. destinasi pertama mestila kebun teh..hehehe.. acara wajib... tp yang ni bukan yg sungai palas punya...ladang teh sg palas masa on da way nak balik baru kami pergi.
 sepupu2 ni dah ready nak outing ... hehe
 cantik betul permandangan kat sini.. dengan udara yang nyaman sambil2 minum teh dan makan kek..hehehe...
 lepas ladang teh kami ke kaktus Valley

ni dekat terowong masa,,, tapi tak masuk dalam pun...ambik gambar kat luar jer...

petangnya kami jalan2 kat pasar malam Brinchang.. beli jagung and strawberry.. malamnya masak sendiri..bawa pemanggang..panggang ayam..Memang nikmat abis makan rebut2 dalam cuaca plak sejuk..fuhh... sedap giler..... yang best kat sini benda makan susah nak basi.. cuaca sejuk mcm dalam peti ais... heheh... time makan anak2 masih aktif tgk tv dan main.. mak pak dah ngantuk dah..hahahaha... 

HARI KE -2
Hari ke dua selepas malam yg sejuk dan hujan yg lebat..memang syok tdo..tp saya xdpt tdo sgt..biasala bkn d rumah sendiri memang susah nk lelap..huhuhu.. pagi tu awal2 bangun sediakan breakfast.. pukul 8 kami dah checkout..bukannya apa..ambil iktibar masa on da way datang kemarin.. punyala jammed sampai ada kenderaan sangkut di bukit..menakutkan jer tgk kereta tersusun jem naik bukit..huhuh..alhamdulillah plan kami memang menjadi.. xda jammed or apa... so, destinasi pertama kami pg tu of course la KEA FARM..masa untuk shopping... hehee..tp sempat lagi bergambar..ada sebuah hotel dalam taman kat belakang kea farm... nice view jugak... hehe




Lepas setel urusan membeli kami pun blah..haha..ttiba tringin nak pergi ke ladang teh Ombak Rindu..hahaha.... Ladang Teh Sg Palas.. katanya view situ yang paling cantik tp jalan nk ke situ memang menggerunkan la.. seriau tgk hubby drive..bila dah sampai baru rasa lega tp bila tgk tangga nak ke atas tu jadi cuak balik..mcm xlepas nyawa ja nak daki..hahaha.. last2 naik jugak,,alang2 dah sampai kan.. view dia memang cantik.. lepak2 sat dengan family sambil minum teh dan makan kek..

lepas puas bergambar baru gerak balik..tp sempat dulu singgah ke satu destinasi menarik kat CH.. Taman Lavender,,,hehe
taman lavender yang famous tu..last day masa on da way trun baru kami p situ... memang cantik dan menarik... okla..jomla cuci mata skit tgk tempat2 menarik kat situ.



lepas puas lepak situ kami pun bergerak balik..cuaca xmenentu..kejap hujan kejap tak.. last2 dah sampai bawah adik saya ajak ke PEsta Penang.. dah alang2 on da way nak balik kan.. so singgah la skejap walaupun rasa skru kaki ni dah nak terkeluar sebab penat berjalan.. memang letih..skejap ja kami singgah situ..



nota kaki: hahaha..selepas beberapa bulan menulis..akhirnya siap juga post ni..hahahahaha.....

~jojoe~

Thursday, April 13, 2017

Ikan keli

Assalam..

sekarang ni suami dah minat membela ikan keli pulak..hahaha.. beli benih anak ikan keli yg kecik2 tu..pastu bela sampai besaq. dalam 6 ke 7 bulan camtu dah bleh makan..

suami bela di belakang rumah mak kat kampung..luas skit kawasan tu... so. sesuaila psekitaran nak membela tu.. sekarang ni pun  harga ikan keli dalam sekilo rm7 mcm tu.. Dah dapat jual dah ... ok jugakla kan..kerja2 sambilan ...hahahaha
rupa ikan keli yang diternak.. anak2 dara lagi ni... sedap makan besaq2 ni...

Bawah ni ikan keli yang dah siap mak saya siang .. hehehe... harap saya siangkan memang tidakla..hahaha.. saya tukang cuci jer sebelum dihantar kepada pelanggan..aiseh..hahahaha
so, sapa2 nak beli ikan keli bolehla whatsapp2 saya or suami ya..hahahah

~jojoe~

IKLAN LAGI!